Piyasa Gündemi

Rusya – Ukrayna savaşı ile yaptırım adımları, küresel çapta süregelen enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının agresif bir sıkılaşma kaydedeceğine ilişkin beklentiler piyasalar üzerinde baskı oluşturan temel risk başlıkları olarak karşımıza çıkıyor. ABD’nin stratejik petrol rezervlerini serbest bırakma kararı petrol fiyatlarında düşüşleri beraberinde getirirken, bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam rakamları piyasaların takibinde yer alacaktır. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 Euro Bölgesi  – TÜFE Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Gündemdeki risk başlıkları fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ederken dün küresel hisse piyasalarında satıcılı bir fiyatlama kaydedildi. Hisse piyasalarında son dönemde genel olarak dalgalı bir seyir öne çıkıyor. Yurt dışındaki satıcılı seyre karşın BIST-100 Endeksi dün günü %0,14 oranında sınırlı bir yükselişle 2.233,30 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,66 – 14,68 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 14,67’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün BIST 100 Endeksi’nde sıkışık bir seyir izlenirken günün son bölümlerine yakın gelen satışlara karşın endeks sınırlı da olsa günü yükselişle tamamlamayı başardı. Son günlerde ifade ettiğimiz gibi endekste 2.203 üzerinde 2.261 tarihi zirveler öncesinde izleyeceğimiz ara direnç konumunda bulunuyor. 2.261’in geçilmesi endekste yeni zirve görülme olasılığını artıracaktır. Buna karşın herhangi bir sebeple 2.203 altına sarkılacak olur ise teknik baskı yeniden şiddetlenebilir. Bu nedenle kısa vade için aşağıda referans seviyemiz burası olacak. Son yükselen trend bugün 2.228 seviyesinde bulunuyor. Gün içi işlemlerde bu seviye de takip edilebilir. Endeksin bu trend üzerindeki seyri ve günlük göstergelerin konumu pozitif havayı desteklerken, alt periyotlarda zayıflıklar devam ediyor.

Önemli Sektör Şirket Haberleri

GARANTİ BANKASI / GARAN 31.03.2022 19:42:56 BBVA'nın hâlihazırda sahip olmadığı Garanti BBVA payları için BBVA tarafından gerçekleştirilecek gönüllü pay alım teklifine ilişkin olarak, BBVA, Garanti BBVA paylarının %50'sinden fazlasını iktisap etmek için hem Türkiye'de hem de diğer ülkelerde alınması gereken tüm izinleri almıştır. Bu doğrultuda, Gönüllü Pay Alım Teklifi bilgi formu onaylanmıştır. Gönüllü Pay Alım Teklifi süreci 4 Nisan 2022'de başlayıp 29 Nisan 2022 tarihinde sona erecek olup, 20 iş günü boyunca devam edecektir. Pay alım teklifi fiyatı 1 TL nominal bedelli paylar için 12,20 TL'dir.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı