3 Mart 2021'de New York Times Meydanı'ndaki ABD reklam panolarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı küçük düşüren afişlerin yer aldığı habere göre, organizasyonu FETÖ'ye ait bir şirket ve üst düzey yöneticiler organize etti. Bu şüpheliydi, Hafsa Girdap ve Mehmet Murat Kaval.

FETÖ KURULUŞLARINDA YÖNETİCİ
Şüpheli Kaval'ın ABD'deki FETÖ örgütü bünyesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve zanlının ABD merkezli Susturulmuş Türkiye Avukatları (AST) "Susturulmuş Türkiye Avukatları" örgütünün başkanı olduğu belirtildi.

Raporda, Kaval'ın ABD'de FETÖ'ye destek veren sivil toplum kuruluşlarında da yönetici olduğu ve başka bir suçtan Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklandığı belirtildi.

ORGANİZASYON ÜYELERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA
Diğer zanlı Hafsa Girdap'ın FETÖ'nün ABD örgütü üyesi olduğu ve ABD merkezli "Susturulmuş Türkiye Avukatlar" örgütünün yöneticisi olduğu ve zanlının FETÖ'ye yönelik propaganda yaptığı belirtildi. Türkiye. Raporda, şüpheli Girdap hakkında Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklama kararı çıkarıldığı kaydedildi.

Raporda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın her iki zanlı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan soruşturma başlattığı belirtildi.

Zanlıların eylemleriyle "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçunu işlediklerini belirten rapor, söz konusu suçla ilgili işlemlerin Adalet Bakanlığı'nın iznine tabi olması nedeniyle bakanlığa gönderildi.

İzin verilmesi halinde 1 yıl 2 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenecek.