Piyasa Gündemi

TCMB dünkü toplantısında piyasa beklentileriyle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmedi ve politika faizini %19,00 olarak korundu. Karar metninde Enflasyon Raporu'nda yer alan tahmin patikasındaki belirgin düşüş sağlanana kadar mevcut duruşun korunacağı ifade edildi. Küresel çapta ise ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri takip ediliyor. Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi önemli olacak. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    13:00 ECB Başkanı Lagarde Konuşması Önem: Yüksek
•    15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Ekonomik görünümdeki iyileşme ve aşılama çalışmaları risk iştahını desteklerken, enflasyon endişeleri ve merkez bankalarının erken sıkılaşmaya gidebileceğine ilişkin değerlendirmeler aşağı yönlü risk oluşturuyor. TCMB’nin karar metninde sıkı duruşun korunacağına ilişkin mesajlar BIST-100 Endeksi’ni destekledi ve endeks günü %0,54’lük yükselişle 1.427,73 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,28 – 8,30 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,28’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB’nin faiz indirimine yılın son bölümünde başlayacağı yorumuna ulaşılmış olması ve yurtdışındaki olumlu tablo BIST 100 Endeksi’nde yukarı yönlü hareketleri destekledi. Günün son bölümünde bir miktar kar realizasyonlarına bağlı geri çekilme yaşansa da endeks günü artı bölgede tamamladı. Endekste birkaç gündür üstü test edilen ancak kapanış gerçekleşmeyen 1.423 direninin üzerinde kapanış gerçekleşmesi olumlu. Buranın üzerinde kalınabilmesi sırası ile 1.445 ve 1.462 seviyelerini gündeme getirecektir. Aşağıda ise bugün 1423 ilk referans noktamız olacak. Buranın altında 1.405 izleyeceğimiz diğer destek noktası olacaktır. Bugünkü haftalık kapanışın 1.423 üzerinde ya da altında olması gelecek haftaya yönelik de önemli bir gösterge olacaktır.  

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı