ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller açıklamasında, "ABD, İran'ın bugün Erbil'de gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınıyor ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyor. İran'ın Irak'ın istikrarına zarar veren pervasız füze saldırılarına karşı çıkıyoruz. Irak Hükümeti ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin, Irak halkının isteklerini karşılamaya yönelik çabalarını destekliyoruz" dedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), Kuzey Irak'ın Kürt bölgesindeki Erbil kentinde düşman mevzileri olarak tanımladığı noktalara balistik füzeler fırlattı. İran devlet medyasında yer alan bir açıklamada, "Balistik füzeler bu gece geç saatlerde bölgedeki casusluk merkezlerini ve İran karşıtı terörist grupların toplantılarını yok etmek için kullanıldı" denildi.

Irak'ın yarı özerk Kürt bölgesinin başkenti Erbil'de Salı günü erken saatlerde en az sekiz patlama sesi duyuldu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkilileri, Erbil Havaalanı'ndaki hava trafiğinin de durdurulduğunu açıkladılar.

İran devlet medyasında yayınlanan bir IRGC açıklamasında, grubun İsrail casusluk ajansı Mossad'ın Erbil'deki merkezini hedef aldığı belirtildi ve "Bu bir terör saldırısıdır, Erbil'e karşı gerçekleştirilmiş insanlık dışı bir eylemdir" denildi.

Erbil Valisi Omed Khoshnaw da yaptığı açıklamada, "Erbil korkmayacak ya da sarsılmayacak" dedi.

Hibya Haber Ajansı