ABD Savunma Bakanı Lloyd Austi açıklamasında, geçtiğimiz çarşamba günü Irak’ın batısındaki Anbar vilayetinde ABD ile 'IŞİD karşıtı koalisyon' askerlerinin bulunduğu Ayn el Esad Askeri Üssü’ne en az 10 roketin isabet ettiği bir operasyon düzenlenmesine yönelik Pentagon'un saldırıların arkasında İran'ın olduğunu düşündüğünü belirtti.

Savunma Bakanı Austin,  "İnsanları eylemlerinden ötürü her zaman sorumlu tutacağımızı bekleyebilirsiniz" dedi ve ABD'nin söz konusu operasyona karşılık vermesi durumunda bunu 'kendi seçeceği yer ve zamanda yapacağını' ifade etti.

Austin, İran'ın 'ABD'nin askerlerini savunacağını akılda tutması gerektiğini' ve İran'ın 'doğru şeyleri yapmayı seçmesi' yönünde açıklamada bulundu.