Sosyal Medya Platformundaki 7 milyon itibarlı reklamdan yararlanamayan AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, sınıflandırılmış reklamlarla ilgili bir rekabet soruşturması başlatıldığını söyledi.

Avrupa Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager hakkında resmi bir antitröst soruşturması başlatıldı. Platformda yaklaşık 3 milyar kişinin Facebook kullandığını ve 7 milyon beğeni yapmış  olduğunu göz önünde bulundurarak Vestager, Facebook'un ilgili insan gruplarını hedefleyerek sosyal ağlarını kullananlar hakkında "muazzam" veriler topladığını ifade edebildi.

Vestager'ın ekonomide kullanımının avantajlarına zarar verecek şekilde kullanılmayacağını, veri verisi sağlayacak hizmetlerin ve veri toplamanın Facebook'a özel olup olmadığını ve avantaj sağlayıp sağlamadığını araştıracağını belirtti. Pazar yerinde.

Komisyon, bu incelemelerde rekabete aykırı bir durum eğitimini değerlendirir. Rekabete yol açacak durumların eğitilmesi durumunda AB komisyonu bu duruma son verecek para cezaları uygulayacaktır.