ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ile ilişkileri normalleştirme karşılığında Trump yönetiminin Arap ülkelerine verilen vaatleri mercek altına aldıklarını açıkladı. 

Blinken'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

-"Aynı zamanda, bu anlaşmaları sağlamak üzere verilen vaatleri de tam anladığımızdan emin olmak istiyoruz ve şu anda incelediğimiz şey bu. Silah satış kararlarına gelince, yeni göreve gelen yönetimlerin genel olarak, yapılan değerlendirmelerin ne olduğunu, bunun stratejik hedeflere ve dış politikaya katkısı olup olmadığını anlaması için herhangi bir silah satış kararını incelemesi tipik bir durumdur. Bizim de yaptığımız aslında budur."

-"Aynı zamanda Suudi Arabistan'ın öncülüğünde başlatılan operasyonun da dünyada bugün gördüğümüz en büyük insani krize katkı sağladığını gördük." 

-"Attığımız adımlar, insani yardımın ulaştırılmasının önüne engel teşkil etmemeli. Yemen nüfusunun yüzde 80'i Husilerin kontrol ettiği bölgelerde yaşıyor. Dolayısıyla terör örgütü olarak tanımlamak dahil, attığımız adımların, insani yardımların oralara ulaşması konusundaki zorluğu daha da zorlaştırmadığından emin olmak istiyoruz."

- "İran yeniden anlaşmaya uymayı kabul ederse biz de anlaşmaya döneceğiz."

-"Uygurlara karşı soykırım işlendiği konusundaki değerlendirmem değişmedi."