Afgan güçleri şiddetli sokak çatışmalarına karıştı ve grubun savaşçıları ülke çapında yoğun bir saldırıyla büyük şehirleri kuşatırken Taliban mevzilerini bombaladı.

Yerel halk, batıdaki Herat kentine yüzlerce komandonun konuşlandırıldığını ve güneydeki Lashkar Gah kentindeki yetkililerin, Pazar günkü Afgan hava saldırılarının sokaklarda çok sayıda ölü bırakmasına rağmen saldırıların dizginlenmesi için daha fazla asker çağrısında bulunduğunu söyledi.
Polis, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar vilayetinde Pazar günü bir havan topu bir taksiye isabet etmesi sonucu en az beş sivilin öldüğünü söyledi.

Olay, öğle saatlerinde Kandahar kentinin eteklerine ilerleyen güvenlik güçleri ile Taliban arasında meydana geldi.

Polis sözcüsü Jamal Naser, saldırıdan Taliban'ı sorumlu tuttu.

ABD liderliğindeki yabancı güçlerin son bir geri çekilmeye başladığı ve şu anda neredeyse tamamlandığı Mayıs ayının başından bu yana Afganistan genelinde çatışmalar tırmandı.

Geniş kırsal alanları ve önemli sınır geçişlerini ele geçirdikten sonra, Taliban eyalet başkentlerine saldırmaya başladı.

Afganistan'ın ikinci büyük şehri ve eski Taliban kalesi olan Kandahar'dan uçuşlar, Pazar günü şafaktan önce Taliban tarafından ateşlenen üç roketin havaalanına çarpmasıyla durduruldu.

Havaalanı şefi Mesud Peştun, roketlerden ikisinin piste çarptığını ve onarımların sürdüğünü söyledi. Başkent Kabil'deki sivil havacılık otoritesinden bir yetkili saldırıyı doğruladı.

Yetkililer can kaybı olmadığını bildirdi.

(Dış Basın)