Rusya'nın başkenti Moskova'da Afganistan hükümeti ve Taliban arasında başlayan barış görüşmelerine katılan Rusya, Çin, Pakistan ve ABD ortak açıklamada bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından okunan açıklamada, "Afganistan'daki tüm çatışan tarafları ülkedeki şiddet seviyesini düşürmeye, Taliban'ı ise daha fazla can kaybını önlemek ve müzakereler yoluyla siyasi bir çözüme ulaşmak için koşulların oluşması adına 'bahar taarruzundan' vazgeçmeye çağırıyoruz.'' denildi.

Açıklamada, ''Afganistan müzakerelerinin katılımcılarını, gelecekte barışçıl ve istikrarlı bir Afganistan'ın oluşturulması dahil olmak üzere ihtilafın çözümü, ayrıca kapsayıcı bir hükümete ve nihai ve kapsamlı bir ateşkes usullerine yol açacak siyasi 'yol haritasının' içeriği ile ilgili temel konulardaki tartışmaları derhal başlatmaya çağırıyoruz.'' çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, kırk yıldan fazla bir süredir devam eden çatışma ortamını sona erdirecek barışın tesis edilmesi gerektiği vurgusu yapılarak, ''Bu kritik noktada dört ülke, tarafları anlaşmaya varmaya ve Afganistan'da kırk yıldan fazla süren savaşı sona erdirecek barış anlaşmalarını yerine getirmeye çağırıyor" denildi.