CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba şu ifadeleri kullandı: "CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kapanış takviminde 30 Nisan - 17 Mayıs tarihleri ​​arasında alkol yasağı getirileceği yönündeki iddialara sert tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: Alkol yasağı, insanların yaşam tarzına açık bir müdahaledir "Saray, salgını yönetmedeki yetersizlik nedeniyle vaka sayısında Türkiye'ye ilk Avrupa gücü olan saray, dünyada ilk beşi getirdi. Ekonomik önlemler alınmadığı için 125 bin esnaf kepenklerini kapattı, geniş bir alanda kitlesel işsizliğe neden oldu. sokak işçilerinden cafe bar çalışanlarına kadar uzanıyor. Bugün yaşadığımız süreç tamamen siyasi iktidarın yetersizliği ile yaşanıyor. Şimdi aynı hataları tamamen kapanmak için tekrar ediyorlar. Hatta pandemi yönetimi gibi halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konuyu siyasallaştırdılar. Şimdi, salgınla doğrudan ilgili olmasa da alkol satışının yasaklanacağına dair iddialar var.Bu, kahvehaneleri kumarhane muamelesi yapan aynı anlayışın sonucudur.Yine soruyoruz, bulaşmayan virüs nasıldır? Binlerce kişinin katıldığı lebalep kongre ve cenazelerinde, TEKEL bayileri, büfeleri ve kuruyemiş dükkanlarında üç veya beş kişinin bulunduğu yerlerde iletilmektedir Dünyada virüs kısıtlaması nedeniyle günlerce alkolü yasaklayan başka bir ülke var mı? Bu, insanların özel hayatına, yaşam tarzına açık bir müdahaledir.

" Ülkeyi duvarları olmayan bir hapishaneye çevirdiler Korona bahanesiyle salgınla ilgisi olmayan her şeyi yasaklıyorlar. Bu yasak, lisans verdikleri TEKEL bayilerini, büfelerini ve kuruyemişleri cezalandırmaktır. Salgına karşı mücadeleyi bahane ederek olayı politik hale getiriyor. İnsanların kişisel özgürlüklerini o kadar kısıtladılar ki ülkeyi duvarları olmayan bir hapishaneye çevirdiler.

İnsanlar halihazırda tedbirler tarafından kısıtlanmış hissederken, bu anlamsız yasaklar karşısında şaşkına döndü. Bu, karaborsayı ve sahte içecek tüketimini artıracaktır. Bu yasaklar, salgınla savaşmak yerine sosyal mühendisliğin yapıldığını gösteriyor. Bu iddialar doğruysa bir an önce terk edilmesini, yalan ise İçişleri Bakanlığı'nın bir an önce açıklama yapmasını ve konuyu netleştirmesini istiyoruz. " Hibya Haber Ajansı