Sivil Düşünce Haber Portalı Gneel Yyaın yönetmeni Semra Polat, Ağrı ziyareti kapsamında Ağrı İl Tarım Ve Orman Müdürü Kenan Engin'i makamında ziyaret etti. Engin, Ağrılıların hizmetine sundurkları projeleri ve uygulamaya geçirdikleri faaliyetler hakkında Polat'a bilgiler verdi. Ağrı'da geniş ve sulak azarilerin olduğuna dikkat çeken Engin, verimli ve doğru tarım uygulamasının hayata geçirilmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Ağrı İl Tarım Ve Orman Müdürü Kenan Engin, kendi alanlarında Ağrırılara büyük hizmetleri hayata geçirdiklerini fakat bunun yeterli olmadığını, daha büyük proje ve faaliyetleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü'nün proje ve faaliyetlerinde Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Savcı Sayan ile birlikte koordineli olarak çalışmalar yürüttüklerini belirten Engin, Ağrı'da tam manasıyla tarım seferberliği başlattıklarını ifade etti.

Kenan Engin, "Ağrı Valimiz Dr. Osman Varol ile Belediye Başkanımız Savcı Sayan ile birlikte koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Valimizin öncülüğünde Ağrı’da büyük kapsamlı bir tarım seferberliği başlattık. Gıda Kent, Tarım Park, 5 Yılda 750 Bin Koyun Projesi, Meyvecilik Projesi, Çilek Projesi,Jeotermal Sera Projeleri gibi projelerimiz hayata geçirdik. Meyve ağaçlandırmasının yaygın olmadığı ilimizde meyve ağacı seferberliği başlatarak meyve ağacı dağıtımı yaptık. Önümüzdeki dönemde çok daha önemli projeleri hayata geçirerek Ağrı'da gençlere ve kadınlara yönelik hibe desteği sunarak seracılığın yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." ifadelerinde bulundu.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı