AK Parti İstanbul’da Güngören ve Şişli ilçe kongreleri tamamlandı. Kongrelere; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilat mensupları katıldı.

 

ŞENOCAK: "CHP; TEŞKİLATLARINDAKİ TACİZ, TECAVÜZ VE İSTİSMAR OLAYLARINI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞIYOR"

CHP'lilerin son günlerdeki saldırgan tutumunu, teşkilatlarındaki taciz, tecavüz ve istismar olaylarını unutturmaya yönelik olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "İlçe teşkilatlarımızda görev alacak yeni dava kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyor, hep birlikte hayırlı hizmetlerde bulunabilmeyi Rabbim'den niyaz ediyorum. Muhalefetin ayak oyunları bitmedi, bitmeyecek de. Biz bu edepsizlere, 'Sözde Cumhurbaşkanı' diyebilecek kadar alçalan bu sefillere İstanbul Teşkilatımız başta olmak üzere, tüm parti teşkilatlarımız ve değerli milletimizle en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Halkın iradesiyle yönetime gelenlere saygı göstermek zorundasınız. Ama CHP zihniyeti hiçbir zaman halktan yana olmadı ki. Sözde Cumhuriyet 'Halk' Partisi. Bu CHP'nin son günlerde yaptıkları tamamen gündem değiştirme çırpınışları. İstanbul İl Başkanı'nın ahlaksızlıkları unutulsun, üniversiteler üzerinden yaptığı terör provokasyonu konuşulmasın, parti içindeki taciz, tecavüz ve istismar haberleri yeniden gündeme gelmesin diye gündem değiştirmeye çalışıyorlar. İstediğiniz kadar çırpının. Teşkilatlarınızdaki bu ahlaksızlıkları örtbas edemeyeceksiniz. Provokasyonlarınızın, yolsuzluklarınızın, taciz, tecavüz ve istismarların hesabını vereceksiniz." dedi.

 

ŞENOCAK: "İSTANBULLULARIN HAYRINA OLACAK HİÇBİR PROJEYE ENGEL OLMADIK"

Hizmet üretme kabiliyeti olmayanların mazeretlerle beceriksizliklerini örtmeye çalıştığını vurgulayan Şenocak, "CHP'li İBB Başkanı 'Bizi çalıştırmıyorlar' diyor. Biz bugüne kadar İBB Meclisi'nde İstanbulluların hayrına olacak hiçbir projeye, hiçbir yatırıma engel olmadık. Bilakis destek verdik. Sadece 1,5 yılda belediyeyi 19 milyar TL borçlandırdı. Peki ne yaptı? Bir tane dahi vizyon proje hayata geçirmedi. Vizyon proje yapamadığı gibi seçim zamanı verdiği sözleri de tutmadı. '150 tane kreş yapacağım' dedi. Şimdiye kadar 15 tane yapabildi. Vaadini 30’a düşürdü. Bu kafayla o da zor. 'En başarılı projeniz nedir?' diye soruyorlar. 'Süt dağıttım' diyor. Bunların kapasitesi bu. İnşallah İstanbul hak ettiği hizmetlere, hak ettiği projelere, 2024'te yapılacak yerel seçimlerden zaferle çıkacak AK Parti yönetimiyle yeniden kavuşacak." diye konuştu.

 

KURTULMUŞ: “BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’ HEDEFİMİZ İÇİN ARALIKSIZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Koronavirüs salgınına rağmen hizmetlerin aksamadığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, “Yenilenen, tazelenen ve güçlenen ilçe teşkilatımızla Güngören ve Şişli’de de emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılında dünyada hemen hemen her alanda köklü değişimler yaşandı. Türkiye’de şüphesiz bu değişimlerden nasibini aldı. Allah’a çok şükür ki Cumhurbaşkanımızın liderliğinde özellikle sağlık alanında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de vermiş olduğu güçle birlikte Türkiye, diğer ülkelere emsal teşkil edecek fevkalade bir başarı sergiledi. 2020 yılı ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefi doğrultusunda sağlam temellerin atıldığı bir yıl olarak hatırlanacak. 2020’de gerçekleştirdiğimiz başarıları kısaca hatırlayalım: Karadeniz’de keşfettiğimiz yeni doğal gaz rezervleri, Akdeniz’de devam eden petrol ve doğal gaz arama çalışmaları, şehir hastaneleri başta olmak üzere pek çok sağlık tesislerinin faaliyete alınması, savunma sanayinde yerli ve milli imkanların geliştirilmesi, yerli uzay araçlarının uzaya fırlatılması, Karabağ’ın işgalden kurtarılması, Kapalı Maraş’ın yeniden açılması, taçlı yıldızımız Ayasofya Cami’nin yeniden ibadete açılması. Bütün bunlar, 1 yıla sığdırdığımız büyük başarıların sadece öne çıkanları. Biz AK Parti Teşkilatları olarak, yeni süreçte de ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefimizde zerre kadar taviz vermeden aralıksız çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

KAYA: "PARTİMİZE SON 1 YILDA 1 MİLYON 400 BİN YENİ ÜYE KAZANDIRDIK"

Salgın sürecine rağmen AK Parti'ye son 1 yılda 1 milyon 400 bin yeni üye kazandırdıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şartlar ne olursa olsun biz yolumuzdan vazgeçmeyiz ve gece gündüz çalışırız. AK Parti teşkilatları, salgının getirdiği olumsuz şartlara rağmen partimize son 1 yılda 1 milyon 400 bin yeni üye kazandırdı. İstanbul Teşkilatımız ise partimize 230 bin yeni üye kazandırdı. İşte AK Parti teşkilatlarının farkı bu. Öte yandan milletimizin de yanında olduk. Salgın sürecinde olumsuz etkilenen her vatandaşımızın yardımına koştuk. Bitmeyen bir aşkla vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Delegelerin oylarıyla; bayrak değişimlerinin yaşandığı Güngören İlçe Başkanlığı'na Devran Yalçınkaya, Şişli İlçe Başkanlığı'na da Gökhan Yüksel seçildi.

 


Hibya Haber Ajansı