Türkiye gazetesi, AK Parti'nin sosyal medya platformları için RTÜK'e benzer bir yapılanmanın kurulmasının tartışıldığını duyurdu.
AK Parti'nin son MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yücel Kayaoğlu imzalı haberde, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı yalan haber yaymak değil. Bu dezenformasyon. AB'de dezenformasyon terörle eş tutuluyor ve buna göre cezalar veriliyor. Yalan haberin yanı sıra dezenformasyon suçunu da tanımlayıp buna göre cezalar vermeliyiz.Bununla ilgili bir çalışma yapalım.Birçok ülke bu konuda yasal adımlar attı, bunu gündemimize alacağız" dedi.
Haberde şu ifadelere yer verildi:
AK Parti kaynakları, AB ve dünyadaki diğer uygulamaların inceleneceğini ve buna göre yasal bir düzenleme yapılacağını belirtti. AK Parti çalışanları, “Bu konuda toplumun farklı kesimlerinden hatta muhalefetten bile talepler var. Onlar da acı çekiyor. Kontrol mekanizması kurulabilir. RTÜK'e benzer bir yapının kurulması düşünülebilir. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) desteğiyle uzmanlardan oluşan bir yapı oluşturulabilir. Özellikle son bir yılda sosyal medya ajansları üzerinden yapılan sahte hesaplar ve manipülatif paylaşımlar için bir kontrol mekanizması oluşturulmalıdır. Örneğin son Elmalı davasında dosyanın içeriğini bile bilmeyen binlerce kişi binlerce asılsız şey paylaştı. Davaya bakan yargıçlar linç edildi. Bu paylaşımları yapanların dosyadan haberi bile yok. Ya da başka bir konuda yanlış bir paylaşım var, sosyal medyada hızla viral oluyor. Algı, gerçeğin önüne geçer. Bu çok tehlikeli" dedi.