DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, bugün yeni adli yılın başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Aksakal mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Yeni bir Adli Yıl’ın başlangıcındayız."

Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine giden yolda sahipleneceğimiz ve sürekli geliştirerek yücelteceğimiz en önemli kavram “Adalet Mülkün Temelidir” özdeyişinde anlamını bulan çalışmalar olmalıdır.

Küresel emperyalizmin yeni işgal stratejileri içerisinde yer alan ve toplumların her türlü değer yargılarını dejenere ederek gerçekleştirmeye çalıştığı bu yöntemin öncelikli hedefi adalet mekanizmasını zayıflatmak, adalete güveni yok etmek olmuştur. Terör örgütleri eliyle yürüttükleri faaliyetlerini özellikle inanç değerleriyle örtüştürme gayretinin başlıca taktikleri olduğunu DEAŞ, El Kaide, Taliban ve benzerlerinin uygulamalarında açıkça ve ibretle görmekteyiz.

Bir asırdır yaşadığımız ve sonsuza kadar yaşatmaya söz verdiğimiz lâik, demokratik, hukuk devleti nitelikli Cumhuriyetimizi elbette terazisi doğru tartan bir adalet sistemiyle payidar kılabiliriz.

“Herkesin günü geldiğinde sığınacağı en güvenli liman adalettir!” anlayışına olan sarsılmaz inancımızla yeni adli yılın başta yargı kurumlarımızda görev yapan Hakim ve Savcılarımıza, Barolarımızda mesleki faaliyetlerini sürdüren Avukatlarımıza, adalet teşkilatımızda çalışan tüm emekçilerimi olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Sivil Düşünce Haber Portalı