DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Aksakal, mesajında ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yıldönümündeyiz.

100 yıl öncesinin şartlarını ilmik ilmik dokuyan küresel emperyalist sistem, o gün elde edemediklerini bugün gerçekleştirebilmenin gayretindedir.

Gerek PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantıları eliyle, gerek FETÖ paralel devlet yapılanması eliyle ve gerekse de komşularımızla aramızdaki birtakım sorunları körükleyerek zafiyet yaratma peşinde olan emperyalist yapı, ekonomide de gelişen zayıf noktalara yaptığı vuruşlarla sonuç almayı hesaplamaktadır.

Şu kadarını belirtmeliyim ki hepimiz aynı ülkenin bireyleriyiz.

Devleti yönetme misyonundaki siyasi yapıların temsilcileri iktidarda ya da muhalefette, nerede bulunursa bulunsun her şeyden önce Türkiye demek mecburiyetindedir.

98 yıl önce tüm dünyanın hayranlığına mazhar olmuş büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu demokratik, lâik, bağımsız ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ne bugün birtakım diplomatlara “parmak sallama cesaretini veren” yanlış politikalar tez elden düzeltilmeli ve zaman geçirmeden vaki küstahlıklara gereken tavır konulmalıdır.

Türkiye bir sömürge devlet değildir!

Asil Türk milleti, büyük Nutuk’ta kendisine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye yemin etmiştir. Hiçbir emperyalist senaryo, aktörleri ya da figüranları kim olursa olsun bu kararlılığa gölge düşüremeyecektir.

Sonsuza kadar yaşatacağımız Cumhuriyetimizin 98’inci kuruluş yılını gururla kutluyorum!” sözlerine yer verdi."

Sivil Düşünce Haber Portalı