DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Aksakal mesajında;

“Dünya tarihine “En büyük zafer” olarak geçen ve tüm dünya devletlerinin önünde saygıyla eğildiği büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün liderliğinde gerçekleştirilen ulusal kurtuluş mücadelesinin 99.ncu yılını idrak ediyoruz.

26 Ağustos’ta Dumlupınar’da başlayan büyük taarruz sonrasında düşmanın Ege’nin serin sularına dökülmesiyle sonuçlanan, 99 yıl önce kazanılan ve sonsuza kadar sürecek bağımsızlığımızın en önemli aşamasını bugün aynı duygu ve heyecanla yeniden yaşıyoruz.

620 yıl süren bir imparatorluğun sonrasında elde kalan topraklara sahip çıkarak, üzerinde yaşayan insanları “kul” olmaktan kurtarıp, “özgür birey” olarak bugünlere gelmesini sağlayan ecdadımıza ne kadar teşekkür etsek azdır.

Küresel emperyalist sistemin 99 yıl önceki hayallerinin ve heveslerinin ilk günkü kadar taze ve güçlü olduğunu görmekten aciz olanların, dün Tunus’ta, Libya’da, Irak’ta, Suriye’de, bugün Afganistan’da yaşananlardan ders çıkarmaları en önemli beklentimizdir.

Herkes bilmelidir ki; “Ya istiklâl, ya ölüm!” diyerek bu devleti yeniden kurmuş olan asil Türk milleti hiçbir zaman esaret zincirlerine bağlı kalmamıştır ve bundan sonra da kalmayacaktır. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!

30 Ağustos Zaferinin 99. yılı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Sivil Düşünce Haber Portalı