Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 23 Ocak Pazar günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gerçekleşen seçimler sonrası KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hayırlı olsun ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’na tebrik mesajı gönderdi.

Aksakal, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’a mesajında;

“Demokrasinin temel taşı olan ve millet iradesinin tecelligâhı Parlamento seçimlerinin tamamlanmasıyla yepyeni bir dönemin kapıları açılmış bulunmaktadır. Öncelikle seçim sonuçlarının Kıbrıs Türk halkına hayırlı olmasını diliyorum. Zât-ı âlinizin başkanlığında bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin birlikte yürüyeceği yolda her konuda başarı mukadderdir. Zira Türk Milletinin kaderi birdir. Kurulacak yeni hükümete, sizin engin devlet deneyiminizle vereceğiniz yol gösterici katkınız elbette çok kıymetlidir. Sağlık ve başarı dileklerimi saygıyla sunarım.” ifadelerini kullandı.

UBP Genel Başkanı Sucuoğlu’na gönderdiği tebrik mesajında da;

“Pazar günü gerçekleştirilen Cumhuriyet Meclisi erken Genel Seçimlerinde Kıbrıs Türk halkının büyük oranda teveccühü ile Ulusal Birlik Partisinin elde ettiği başarıyı yürekten tebrik ediyor, seçim sonuçlarının Kıbrıslı kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. KKTC'nin tarihinde ve varoluş mücadelesinde yer almış bir devlet adamı olan Bülent Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Parti olarak; liderliğinizde kurulacak hükümetin, en kısa zamanda mevcut sorunların tümünü aşacağına, Kıbrıs Türk Devletinin uluslararası platformlarda temsilini sağlayacak politikaları kararlılıkla hayata geçireceğine inanıyor, sağlık ve başarı dileklerimle saygılarımı sunuyorum.” sözlerine yer verdi.

 Sivil Düşünce Haber Portalı