İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kayseri’nin Bünyan ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Konuşması sırasında Akşener’in mikrofon uzattığı bir vatandaş “Gübre atamadık. Traktörlerimize mazot bulamıyoruz. Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok. Çiftçi kan ağlıyor. Bunların yaptıkları artık yeter, gitsinler istemiyoruz.” dedi. İYİ Parti lideri bu sözler üzerine “İster zamanında ister önce, helal oylarımızla bu ağabeyleri, bu muhteremleri, bu haramzadeleri göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Kayseri programı kapsamında Tomarza’dan sonra ikinci durağı Bünyan oldu. İYİ Parti lideri, esnaf ziyareti öncesi kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

2 yılı aşkın bir süredir il il, ilçe ilçe esnafları gezdiğini belirten Akşener, dükkanlarda gerçek dertleri gördüğünü söyledi.

Bu dertleri kamuoyunun gündemine getirmek için esnafla bir araya geldiğine işaret eden Akşener, 'ceketimi assam, şapkamı koysam seçilirim’ mantığı içinde seçmenin unutulduğunu savundu.

"Gelip hatırınızı sormayan milletvekilleri var" diyen Akşener, "Seçime 1 yıl kaldı. İster erken ister sonra. Bu dertleri kamuoyunun gündemine getirdikçe sinirleri bozuldu. Gittiğimiz her dükkanda provokasyon yapmaya çalışan bir haber kanalı ile karşılaştık. Tiyatro dediler ama işte gerçek burada." dedi.

Dükkanlar içindeki müşteriler gibi siyasetçiler için de seçmenin velinimet olduğunu vurgulayan Akşener, "Onlar şuculuk-buculuk üzerinden bizi düşman etme yolunu tuttular. Seçmenin velinimet olduğunu unuttular. Seçmene maraba muamelesi yaptılar. Seçmen velinimet ise o siyasetçiler buraya gelecek, sizin karşınıza dikilip hesap verecekler. Hesap veremeyen gidecek" ifadelerini kullandı.

"5 maaş alan danışmalar yan gelip yatıyor. Günahtır, haram zıkkım olsun. 11  maaş alan müdürler var, ne yaptıklarını çok merak ediyorum." diyen Akşener, "Siz çiftçiler, besiciler girdilerinizdeki destekleri beklerken Telekom, 24 milyar liraya hepimizin cebine kilitlendi. Hepimize en büyük kazığı attılar. Her beraber çırak çıktık. Sayın Erdoğan'ın aile dostu Haririler çarptılar Türkiye'yi, alıp gittiler. 24 milyar lirayı devlete çattılar. Sizin, benim, hepimizin vergilerine çattılar." şeklinde konuştu.

24 milyar lira ile yapılabileceklere dikkat çeken Akşener, kendisini dinleyen vatandaşlara mikrofon da uzattı.

O vatandaşlardan biri Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü milletin efendisidir” sözlerini hatırlatarak “Gübre atamadık. Traktörlerimize mazot bulamıyoruz. Bunlarda hiç mi Allah korkusu yok. Çiftçi kan ağlıyor. Bunların yaptıkları yeter artık, gitsinler istemiyoruz.” dedi.

Bu sözler üzerine sandığa işaret eden Akşener, “İster zamanında ister önce, helal oylarımızla bu ağabeyleri, bu muhteremleri, bu haramzadeleri göndereceğiz.” diye ekledi.

İYİ Parti Lideri, bir diğer vatandaşın 87 puan alan çocuğunun atanamadığını söylemesi üzerine “58 puanlılar atandı. Ayısı yokmuş, dayısı yokmuş. İnşallah bu haramzadeleri hep beraber göndereceğiz. Hak edenler hak ettikleri yere gelecek.“ ifadelerini kullandı.

Sivil Düşünce Haber Portalı