İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidar olmaları durumunda 1 yıl içinde enflasyonun tek haneli rakamlara ineceğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aydın programı kapsamında Nazilli ve İncirliova'dan sonra Efeler ilçesini ziyaret etti. Burada kendisini bekleyen kalabalığa hitap eden Akşener, farklı siyasi partilere oy verenler arasında düşmanlık çıkarıldığını savundu. Bütün siyasilere seçmenin velinimet olduğunu anlatmak için gezdiğini ifade eden Akşener, "Siz birbirinizle kavga ederken, siz birbirinizle şuculuk-buculuk üzerinden küserken birileri malı götürüyor." dedi. Alandaki kalabalığa işaret ederek "Ağalar tiyatro diyor. Tiyatro burada nerede? Bu insanlar Mars'tan mı geldi?" diye soran Akşener, "Bu insanların her birinin elbet oyuna talibim ama farklı farklı siyasi görüşleri olan herkese en derin saygılarımı sunuyorum." şeklinde konuştu. Telekom'un satışına değinen Akşener, "Sayın Erdoğan'ın aile dostu Haririler'e satıldı. Hariri paranın tamamını ödeyemedi, döndü Türk bankalarından sizin vergilerinizle oluşan devlet bankalarından borç aldı. Onları da ödemedi bütün hisseleri o bankalara geçti. Ne kadar, 1.6 milyar dolar. Bu paranın karşılığı 24 milyar lira." dedi.

“Bu harami düzeni elimizin tersi ile göndereceğiz" 

Bu parayla yapılabileceklere dikkat çeken Akşener, "5 maaş alan ve yan gelip yatan danışmalar dururken, 24 milyar lirayı aile dostunun cebine koyarken, senin oğlun-kızın işsizse bu işte bir yanlışlık var güzel kardeşim. Bunun adı harami düzendir. 5 maaş alıp yan gelip yatanların maaşları haramdır haram. Haram olsun, zıkkım olsun. 11 maaş alan müdürler var, senin çocuğun işsiz be. Bu müdürlerin eşlerine özel araç tahsisi var. Kimin parasıyla, senin benim paramla. İşte bu harami düzendir. Bu harami düzeni seçimde; ister erken ister zamanında helal oylarınızla, demokrasi ile sandıkta elimizin tersi ile göndereceğiz. Anlayacaklar ki seçmen velinimetmiş" şeklinde konuştu.

“Gereğini yapacağız"

Seçim kanunu değişikliği teklifine de değinen Akşener, şöyle devam etti: "Onlar bize kabus, biz onlara kabus olduk. Çünkü kanunlar başladı. Seçim kanunu getirdiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, hodri meydan. Halep oradaysa arşın da burada. Muhterem milletin adamıydı ya, rantın adamı olması dışında milleti nasıl unuttuğunun resmidir. Bu ülkede Türk millet ile inatlaşılır mı? İnatlaşıyorlar. Gereğini yapacak mıyız, yapacağız. Bugün mübarek Berat Kandili. Sizin huzurunuzda benim samimiyetle Allah'tan bir duam var. Cenâb-ı Hak, beni sizler karşısında mahcup etmesin. Beni yalan söyleyenlerden eylemesin. Mahcup edecekse Allah şahit canımı alsın. Allah'ın huzurunda sizlere bir söz verdim. Türkiye iyiye gitmiyor ama doğru yönetilmediği için iyiye gitmiyor. Türkiye'nin imkanları, potansiyeli, eğitimli insanları var. Hırsızlığı, yolsuzluğu, israfı engellediğinizde yemin ediyorum iktidar olalım, 12 ay sonra enflasyon tek rakamlı hanelere iner. Başaramazsak çıkın bunları yüzümüze söyleyin." Akşener konuşması ardından ilçe esnafını ziyaret etti.

Sivil Düşünce Haber Portalı