İYİ Parti lideri Akşener, Esnafın sorunlarını dinleyeceği Sincan ziyaretine, kendisini kızı olarak gören Kezban Teyzenin evini ziyaret ederek başladı. Akşener, çıkışta yaptığı açıklamada; “Ben önce partimizin il ilçe belde teşkilatlarında çalışan kadınlarımızın onlar emekçi kadınlarımız, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum. Daha sonra Türkiye’de yaşayan bütün kadınların kadınlar gününü kutluyorum. Bugünkü programımız kadınlarımızın iş hayatındaki ayrımcılıklara, kadınlarımızın günlük hayatında yaşadıkları zorluklara, kadınların uğradığı her türlü haksızlığa dikkat çekmek amaçlı bir program yaptı il başkanımız ve teşkilatımız, ondan sora esnaf gezeceğiz. İnşallah hiçbir kadının tehdide, tecavüze, dayağa, tacize uğramadığı, iş hayatında ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye’yi hep birlikte el ele vererek inşa edeceğiz diye düşünüyorum.

Kezban Teyze, bir şekilde sevmiş beni kızı yerine koymuş, 92 yaşında bir teyzemiz. Pandemi döneminde canı sıkıldıkça dışarı çıkıyormuş polislere yakalandıkça, ben kızımı görmeye gidiyorum. Teyze kızın kim? Meral Akşener diyormuş, bizim ilçe teşkilatına götürüp bırakıyorlarmış. Arkadaşlarımız bana anlatıyordu bende bugün evinde ziyaret etmek istedim. Program burada olunca kızımı ziyaret edeceğim deyip programa gelecek hava soğuk biz ziyaret ettik onun için. Zaman zaman ziyaret edeceğim” dedi.

HERKESİN FİKRİNİ AÇIKÇA SÖYLEYEBİLECEĞİ, KONUŞMAKTAN KORKMADIĞI BİR TÜRKİYE İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Akşener, Ekrem İmamoğlu’nun kadınlar günü dolayısıyla paylaştı tweeti ve Yavuz Ağıralioğlu’nun verdiği tepkiyi nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine şu yanıtı verdi:

“Türkiye’de biz İYİ Parti olarak herkesin fikrini açıkça söyleyebileceği, eleştirilerini açık net ortaya koyabileceği, konuşmaktan korkmadığı bir Türkiye inşa etmeye çalışıyoruz. Bu Türkiye’nin ilk örneği kendi partimizdir. Dolayısıyla hem Sayın İmamoğlu’nun tweeti hem Yavuz Ağıralioğlu’nun tutumu kendi görüşlerini, bakış açılarını ortaya koyan yani hürriyetçilik ilkesi çerçevesi içinde değerlendirilmesi gereken iki bakış açısı. Sayın İmamoğlu’nun attığı tweeti bizim arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğu beğenmedi fikirlerini ortaya koydular. Dolayısıyla bende saygı duyuyorum.”  


Hibya Haber Ajansı