Armin Lassett'in Hıristiyan Demokratları zirveye geri döndü, ancak onları Yeşiller'den ayıran bir birim arasındaki fark, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin liderliği için her şeyin savaşa açık olduğunu gösteriyor. Financial Times dün yaptığı yorumda, "Yeşiller sırlarını kaybediyor." dedi. Trendbarometer anketi Hıristiyan Demokratları %25, Analena Burbok'un Yeşiller'i %24, Sosyal Demokratları %14, AfD'yi %9 ve Solu %6'da tutuyor. Anketlerdeki sonuçlar anket bulgularıyla herhangi bir benzerlik taşıyorsa, Yeşil, Sosyal Demokrat ve Liberal bir hükümet kurma olasılığı olduğu için hükümet değişikliği olasılığı devam ediyor. Yeşiller, Sosyal Demokratların yerine Hıristiyan Demokratların küçük ortakları olarak hükümete girebilirler.
Her halükarda, Yeşiller'in siyasi mücadelesi, iklim kriziyle mücadelede giderek daha sıkı hedefler açıklayan Hristiyan Demokratlar tarafından çok ciddiye alınıyor.
Reuters'e sızdırılan hükümetin planlarında, ülkedeki kurulu rüzgar gücünün 2030'da 95 nigavvata ulaşacağı (şimdiye kadarki hedef 71' dir) ve kurulu fotovoltaik gücün 150 gigavat'a ulaşacağı ve bu gücün şu ana kadar hedef olan 100 gigavata ulaşacağı öngörülüyor.
Hükümet bu incelemeye sadece siyasi nedenlerle değil, aynı zamanda önceki planının 2015 Paris Anlaşması'ndan kaynaklandığı için ülkenin emisyonları azaltma yükümlülükleriyle uyumsuz olduğu için Yüksek Mahkeme tarafından reddedilmiş olması nedeniyle de zorlandı.
2022 için "doğrudan program" ayrıca binaların enerji yükseltmesi için 2,5 milyar Euro tutarında ek maliyetler de sağlamaktadır. 1,8 milyar AVRO , 1,8 milyar euro, 1,8 milyar Euro, 1 euro, elektrifikasyonun sübvanse edilmesi için 1,2 milyar Euro karbondioksit salınımı olmadan çimento ve çelik üretimini mümkün kılacak teknolojiler geliştirmek. Son olarak, Hıristiyan Demokratların reddetmesi devam ettiği için otoyollara hız sınırı getirmek gibi enerji tasarrufu önlemleri uzaklaşıyor gibi görünüyor. Ayrıca, 2021 yılı için bütçelenen ilgili fonların emiliminin olmamasıyla ilgili sorunlar yaşandığı için bisiklet altyapısının finansmanına yönelik fonlar 2022 yılında planlanandan daha küçük olacaktır.
Karbon emisyonlarının vergilendirilmesinin artırılması gibi açıklanan diğer önlemler, kirleticileri azaltmak amacıyla tüm vergi politikaları ve yardımlar ayrı ayrı ele alınacakları için önlemler paketinde yer almıyor. Teklifte, "2022 başlarında enerji vergisi rejiminde kapsamlı bir reform öngörülecektir." ifadesi yer alıyor.