Almanya Sağlık Bakanlığı'nın 2020 baharında satın alınan eski moda kıyafetleri dağıtmayı ve evsizlere ve engellilere dağıtmayı planladığı Almanya'daki tartışmalar.
Sosyal Demokrat Parti (SP) Almanya'daki evsizlere sosyal yardım sağlamaya devam ederken, Sağlık Bakanı Jens Spahn, sosyal yardımda bulunanlara düşük kaliteli maskeler dağıtma planlarını reddediyor. Muhalefet partileri de iddiaların açıklanmasını istedi.

"1 MİLYAR EURO MASKE SATIN ALINDI" İDDİASI
Haftalık Spiegel gazetesinde yer alan ziyaretçilere göre, 2020 baharında Çin'den işe gitmek için yaklaşık 1 milyar avroya koruyucu maske satın aldı. Haberde, hastanede uygulanabilen bu maskelerin genel olarak maskeli olduğu belirtildi. laboratuvarda incelendi. Raporda ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu maskeleri evsizlere, engellilere veya sosyal yardımla yaşayanlara dağıtmayı planladığı da iddia edildi. Ancak SPD'ye bağlı Çalışma Bakanlığı'nın maskelerin gücü konusunda yetkili olduğu iddia edildi.
Otomatik atama durumunda Spiegel'in otomatik atanması.

SAĞLIK BAKANI İDDİALARI REDDETTİ
Demokratik Birlik (CDU) partisinden Sağlık Bakanı Spahn, iddiaları reddederek, "Sağlık Bakanlığı bizim için birinci öncelik ve koruyucu maskeler" dedi.
Bakan Spahn, söz konusu maskelerin sahibi oldukları kişiyle donatılan TÜV vekra tarafından "teftiş edildiğini" belirterek, Avrupa Birliği'nde bu maskelere sahip olanların da sahiplerine ait olduğunu belirtti. Koalisyon ortağı SPD'nin eleştirilerine yanıt veren Bakan, "Evsizler ve öğrenciler için küçük bir atmosfer yaratmak için kasıtlı olarak okuma tesisleri oluşturması, SPD hakkında maskelerden daha fazlasını veriyor" diyor. Spahn, "toplumda yönetim", "toplumdaki küçük grupları hedef alan hükümet" içinde "eğitim"in başarılı seçimini anlatıyor.

KOALİSYON ORTAKINDAN ELEŞTİRİ
SPD, Spiegel'in hedeflerine yönelik iddialar nedeniyle Sağlık Bakanı'nı sert bir şekilde eleştirdi. SPD Başkanı Norbert Walter-Borjans, Bild am'in sahibi Walter-Borjans'tan Armin Laschet'e, "Bir Sağlık Bakanı'nın "Uygunsuz maskelere uymayan kişiler için hedeflenen bir Sağlık Bakanı seçimleri onur kırıcı ve göz ardı edilir" ifadesini kullanması, CDU lideri Sonntag, "Skandal etiketi alanında bir parti için bu ne kadar kabul edilebilir" diye düşündü.
Muhalefetteki Hür Demokrat Parti'den (FDP) Michael Theurer, kaliteli maskelerin gizlenmemesi gerektiğini vurguladı. Sol Parti'den Jan Korte, "Başbakan bir bakış açısına sahip olacak" dedi. Yeşiller grup lideri Katin Göring-Eckardt da Spahn'dan daha öngörülebilir.

BAKANLIK AÇIKLAMASI
Sağlık Bakanlığı da Cumartesi günü program teslim iddialarını reddetti ve maskeyi evsizler ve sosyal hizmet uzmanları için "en iyi koruma" olarak nitelendirdi. "Sağlıklı satın alma durumunda" tıbbi satın alma planının verilmeyeceği, onaylanan acil durum için teslim edilmeyeceği, eğitim verilmeyeceği, yeterli eğitim verilmeden teslim edilmeyeceği bildirilmelidir. Maske eksikliği nedeniyle buraya maske yerleştirilebileceği belirtildi.