Bakan Spahn'ın önerisine İçişleri Bakanı Seehofer ise salgınla mücadelede federal yasal düzenleme önerisini gündeme getirerek yanıt verdi. 

Spahn, salgının üçüncü dalgasının ardından bazı kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte aşı olanlara bazı serbestliklerin tanınabileceğini açıklamada bulundu. Bakan, Alman basınına yaptığı açıklamada, aşı olanların yeni bir test yaptırmadan mağazalara veya kuaföre gidebileceğini ayrıca karantinaya girmelerine gerek olmadığını vurguladı. Almanya'nın birçok eyaletinde mağazalardan alışveriş yapabilmek veya kuaföre gidebilmek için koronavirüs testinin negatif olması şartı aranıyor.

Bakan Spahn, iki doz aşı olanlara ve testi negatif çıkanlarla aynı muamelenin uygulanacağını söyledi. Bunun nasıl hayata geçirileceğini ise eyalet yönetimleri ile yapılacak görüşmeler sonucunda karar verileceğini belirtti.

Almanya'nın salgınla mücadelede yetkili kuruluşu Robert Koch Enstitüsü'nün Sağlık Bakanlığına gönderdiği raporda bakanı destekler bir rapor hazırladı. 

Almanya için Alternatif (AfD) Meclis grup Başkanı Alice Weidel, Sağlık Bakanı Spahn'ın önerisini elleştirerek aşı olanlara özgürlük tanınmasının aşı olmayanları etiketleyeceğini savunarak aşı yapmanın zorunlu olmaması gerektiğini savundu.