Altın Şubat ayından beri ilke kez 1800 dolar/onsun üzerine geri dönerek dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Janet Yellen’ın sözleri sonrası satış baskısına maruz kalan sarı maden, 1787 dolar/onstan başladığı günde 1800 dolar/onsu aşarak son iki ayın en yüksek seviyesini kadar uzandı. ABD tahvil getirilerindeki geri çekilmenin de etkisiyle altın destek bularak, dünkü seansta 1818 dolar/onsla günün en yüksek seviyesini kaydetti. Dolar endeksinin yeninden 91 seviyesinin aşağısına kadar gelmesinden beslenen altın dünkü seansı 1815 dolar/ons seviyesinden tamamladı. Günlük bazda yüzde 1,6 kazancı hanesine yazan sarı maden, Ocak ayından bu yana kaydettiği en yüksek günlük kazancı elde etmiş oldu.

 

Gümüş ise dünkü seansta yüzde 3’ün üzerine kazanç elde ederken günün en öne çıkan kıymetli madeni oldu. 26,48 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, günü 27,30 dolar/onsla tamamlayarak son iki ayın en yüksek seviyesinden seansı kapatmış oldu.

 

Platin de dün kıymetli madenlerin pozitifliğinden payına düşeni aldı. 1229 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, dünkü seansı 1256 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 2,2 hanesine kazanç yazdı.

 

Paladyum günü tek kırmızıda kapatan kıymetli maden olarak öne çıkarken, 3000 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 2974 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, seans içinde 2900 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Seans sonunda 2949 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum önceki güne kıyasla yüzde 0,8 değer kaybı yaşadı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemleri dünya fiyatlarına yakın gerçekleşirken, kapanma dolayısıyla Borsa İstanbul’da işlem hacmi düşük seyretmeye devam etti. Toplamada 565 kg altın, 3.829 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı