Corona virüsünü mutasyona uğrayarak Delta varyantının yaygın hale gelmesiyle kaygıların arttığı bir gün geride kaldı. Aşı üreticilerinin aşılarının koruyuculuğunu savunmaya devam etse de piyasalar dünya baskın türe dönüşen yeni varyantı dair kaygılardan ötürü risk iştahlarını kaybetti. Özellikle hisse senedi piyasalarında sert satış dalgaları yaşanırken, ABD 10 yıllık tahvilinde yüzde 1,25 seviyesine kadar geri çekilerek şubat ayından bu yana kaydettiği en düşük seviyeyi kaydetmiş oldu. Altın da böyle bir ortamda 1800 dolar/ons üzerinde tutunma çabasını sürdürürken dünkü seans kapanışını da 1802 dolar/ons seviyesinden yaptı. Altın hanesine artı yazamasa da günü güçlü duruşunu sürdürerek tamamlamış oldu.

 

Gümüş ise dünkü seansı da kırmızıda kapatırken, üst üste üçüncü seans gününü kayıpla tamamladı. 26,14 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 25,93 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,8 kazanç yazdı.

 

Platin de günü kırmızıda kapatmaktan kaçamayan bir kıymetli maden olarak kayıtlar geçerken, son bir haftadaki kazançların hepsini geri vermiş oldu. 1089 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin,1077 dolar/ons seviyesinden önceki güne kıyasla yüzde 1,1 kayıp yaşamış oldu.

 

Paladyum önceki güne kıyasla yüzde 1,7 kayıp yaşarken, günün en çok değer kaybeden kıymetli maden oldu. Günü 2805 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan paladyum, kayıp yaşasa da 2800 dolar/onsun üzerine tutunmayı başardı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının yakın gerçekleşirken, hacim açısından ortalama işlemler gerçekleşmeye devam ediyor. Toplamada 1457 kg altın, 1.217 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı