Altın haftanın ilk gününde 1868 Seviyesini aşarak, son 3 ayın en yüksek seviyesinde yeni bir zirve kaydettiği bir seansla haftaya başladı.  1843 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu pozitif bir ralli içerisinde hareket etti. Geçtiğimiz hafta ABD’deki enflasyon verisindeki sert yukarı hareket görülmesinden destek bulan sarı maden, bu hafta da benzer hikâyeden beslenmeye devam ediyor. Enflasyondaki sert yukarı ivmeye rağmen FOMC üyelerinin güvercin tonda söylemlerine devam ettiriyor olması altını destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıkmayı sürdürüyor. Bu hafta açıklanacak olan FED tutanaklarıysa piyasanın yeni pusulası olacak. Altın dünkü seansı 1867 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 1,3 kazancı hanesine yazarak üçüncü seansı da yeşilde kapatmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansta günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olmasının yanı sıra 2 ayın ardından,28 dolar/onsun üzerini kaydetmiş oldu. 27,42 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seansı 28,17 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,7 kazanç yazmış oldu.

 

Platin de günü yeşilde kapatmayı başararak diğer kıymetlilerle uyumlu bir seansı geride bıraktı. 1230 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1243 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 1 kazanç elde etti.

 

Paladyum da günü artıda kapatmayı başarmış olsa da günün en az değer kazanan kıymetli madeni oldu. 2895 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2901 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve önceki kıyasla yüzde 0,2 değer kazanmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda açılma sonrası altın işlemleri dünya fiyatlarına altında (-)0,50-1.00 dolar/onsla gerçekleşirken, hacimsel olarak toparlandığını gördük. Toplamada 1.067 kg altın, 5.842 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

Kaynak TROY PRECIOUS METALS TRADE INC.
Hibya Haber Ajansı