Altın dünkü seansı satıcılı geçirirken haftaya kırmızıda başlangıç yapmış oldu. 1958 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, Rusya ve Ukrayna arasındaki barış görüşmeleri dolayısıyla satıcılı bir seans geçirmiş oldu. Seans boyu satıcılı seyir içerisinde olan sarı maden 1917 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son bir haftanın tüm kazançlarını geri vermiş oldu. Rusya ve Ukrayna heyetleri Türkiye’de bir araya gelmesi sonrası piyasalarda barış adına umut artarken, asıl görüşme bugün gerçekleşecek. Olası bir orta yol bulunması durumunda piyasalardaki risk iştahı artması beklenirken, altın üzerindeki baskı bir parça daha artması beklenebilir. Altın ise böyle bir gün öncesi dünkü seansı 1922 dolar/onstan yüzde 1,8 kayıpla tamamladı.

Gümüş ise altına kıyasla daha satıcılı bir günü geride bırakırken, 25 dolar/onsun altına döndüğü bir günü geride bıraktı. 25,52 dolar/onstan seansa başlayan beyaz maden, 24,86 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,6 kayıp yazmış oldu.

Platin ise satıcılı seyrini devam ettirirken, 1000 dolar/onsun üzerinde kalmayı başarmakta zorlanıyor. 1031 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 1007 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 1,9 kayıp yazmış oldu.

Paladyum günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni olurken, dünkü seansta 200 günlük ortalamanın altını test ettiği bir günü geride bıraktı. 2344 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2225 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 5,1 kayıp yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarına yakınsayarak, spot fiyatlara yakın işlemler gerçekleşti. Hacim açısından da zayıf sayılacak bir gün geride kalırken, toplamda 1.111 kg altın, 1.608 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı