Altın dünkü seansta 1820 dolar/ons seviyesine kadar yükselerek son 1 ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak böylesi bir günde altını günün sonunun getiremeyerek kırmızıda kapatmış oldu. 1812 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün boyu pozitiflik içerisinde olduğu bir seansı yaşamış olsa da seansı 1806 dolar/onstan günü tamamladı ve yüzde 0,3 kaybı hanesine yazdı.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde kazançlı bir günü geride bırakırken, 23,43 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son bir ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Seans sonuna kadar bu seviyede tutunamayan beyaz maden, günü 23,01 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,2 kayıp yaşamış oldu.

 

Platin günü artıda kalmayı başaran bir kıymetli maden olarak öne çıkarken, 993 dolar/onsla son bir atın en yüksek seviyesini kaydetti. Seansı 980 dolar/onstan tamamlayan platin, yüzde 0,6 kazançla seansı tamamladı.

 

Paladyum dünkü seansta 2000 dolar/onsun üzerine dönerken, günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Seansı 1988 dolar/onstan tamamlayan kıymetli maden, yüzde 1,1 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda yıl sonu olması dolayısıyla altın işlemleri dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, işlemler 10 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim ortalama bir seviye gerçekleşirken toplamda 1992 kg altın, 4.205 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı