Bir yandan küresel çapta enerji krizi devam ederken, diğer taraftan hisse senedi piyasasındaki satış dalgası da devam ediyor. Altın ise böyle bir ortamda pozitif seyir izleme çabasıyla işlem görmeye çalıştığı bir seansı geride bıraktı. Haftanın ilk gününe 1760 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, seans içinde 1770 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak son 10 günün en yüksek seviyesini kaydetmiş oldu. Günü 1769 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, yüzde 0,5 kazançla haftaya başlamış oldu.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde günü yeşilde tamamlarken, seans içinde 22,78 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak geçtiğimiz haftaki tüm kayıpları gerine aldı. Seansı 22,68 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden yüzde 0,6 kazançla günü kapattı.

 

Platin ise oldukça dalgalı bir seansı geride bırakırken, yaklaşık 40 dolar/onsluk bir bant içerisinde hareket etti. 975 dolar/ons seviyesinde seansa başlayan maden, 948 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildiği bir günü yaşadı. 969 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan platin, yüzde 0,6 kayıpla günü tamamladı.

 

Paladyum da platinle birlikte günü kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli maden oldu. 1921 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, 1905 dolar/onstan seansı tamamladı ve yüzde 0,8 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 1,00 usd/onsla gerçekleşirken, hacim açısından son zamanların en düşük seansı geride kaldı. Toplamda 286 kg altın, 3.234 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı