Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş’nin değerlendirmesinde altının süratli bir şekilde yükselmeye devam ederken haftaya rekorla başladığı belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“Güne 2.723 dolar/ons seviyesinden giriş yapan sarı maden, yapılan ve yapılması beklenen faiz indirimlerinden, Orta Doğu’da yükselen gerilimlerden ve yaklaşan ABD seçimlerindeki siyasi belirsizlikten destek görürken gün içinde 2.741 dolar/ons seviyesine ulaşarak rekorunu tazeledi. Ancak, bu seviyeden sonra gelen kar satışlarının etkisiyle geri çekilen altın, günü 2.720 dolar/ons seviyesinden günlük yüzde 0,1 kayıpla kapattı.

“Geçtiğimiz haftanın son gününde 33 dolar/ons seviyesini aşmayı başaran gümüş, haftanın ilk gününde yükseliş ivmesini korurken 34 dolar/ons seviyesini de hızlıca aştı. Seansa 33,89 dolar/ons seviyesinden başlayan beyaz maden, gün içinde 34,27 dolar/ons seviyesine ulaşırken son on iki yılın yeni zirvesini gördü. Bu noktadan sonra satış baskısı gören gümüş, günü 34 dolar/ons seviyesinin altında kapatmaktan kaçamadı. Günü 33,78 dolar/ons seviyesinde açılış seviyesinin altında tamamlayan beyaz maden, önceki kapanışına göre yüzde 0,2 yükseliş yaşadı.

“Platin, günü kırmızıda kapatan bir diğer kıymetli maden oldu. Güne 1.017 dolar/ons seviyesinden giriş yapan platin, yükselişini sürdürerek gün içinde 1.024 dolar/ons ile son üç ayın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak, bu noktadan sonra gelen satışlarla 1.000 dolar/ons sınırına doğru bir geri çekilme yaşayan platin, seansı 1.005 dolar/ons seviyesinde noktalayarak günlük yüzde 0,9 kayıp elde etti.

“Paladyum ise 1.083 dolar/ons seviyesinden başladığı seansı 1.055 dolar/ons seviyesinde sonlandırarak günlük yüzde 2,5 kayıp yaşadı.”

Hibya Haber Ajansı