Altın yeni haftaya yatayda başlarken, kısmen de olsa satıcılı bir günü geride bıraktı. 1783 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, omikron varyantına dair iyimserlikle yeni haftaya satıcılı başladı. ABD Başkan tıbbi baş danışmanı Anthony Fauci yaptığı açıklamada vaka sayısına artış olmasına rağmen hastaneye yatış oranında ciddi bir artış olmadığını savundu. Bu haber akışı sonrası altının tepkisi kısmen negatif yönlü olurken, seansı 1778 dolar/onstan tamamlayarak önceki güne kıyasla yüzde 0,3 kaybı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde kırmızıda bir günü geride bırakırken, 22 dolar/onsun üzerinde tutunma çabası devam ediyor. 22,55 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, seansı 22,38 dolar/onstan tamamlayarak önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kayıp yazmış oldu.

Platin ise günü yeşilde kapatmayı başarsa da 950 dolar/ons seviyesinin altından işlem görmeye devam etti. 927 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, önceki güne kıyasla 933 dolar/ons seviyesinden yüzde 0,7 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum günün en çok değer kazanan kıymetli maden olurken, yüzde 2’nin üzerinde değer kazanımıyla öne çıktı. 1805 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum, yeni varyanta dair iyimserlikle birlikte güçlü bir toparlanma yaşadı. 1843 dolar/onstan seansı tamamlayan paladyum üst üste dördüncü seansı da artıda kapatmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda haftanın ilk gününde satıcıların baskın olduğu işlemler devam ederken, işlemler dünya fiyatların altında -1,00 usd/onsla gerçekleşti. Toplamda 929 kg altın, 9.611 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı