1703 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, gün boyu satıcılı seyriyle dikkat çekti. ABD senatosunun 1.9 trilyon dolarlık paketi onaylaması piyasalar açısından olumlu olsa da, altının böylesine büyük bir paketin onayına pozitif bir tepki vermediğini görüyoruz. Mali teşvik paketinin neticesinin altın açısından pozitif olsa da piyasa tahvil getirilerindeki yükselişi fiyatlamayı devam ediyor. Bu yaşananlar ışığında altın dünkü seansta 1676 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilirken, son 9 ayın en düşük seviyesinde yeni dip kaydetmiş oldu. Seansı 1683 dolar/onstan tamamlayan sarı maden yüzde 1,1 kaybı hanesine yazarak haftaya satıcılı bir başlangıç yapmış oldu.

 

Gümüş de altınla benzer şekilde kırmızıda bir günü geride bırakmasına rağmen, 25 dolar/onsun üzerinde tutunmaya çabası sürüyor. Dünkü seansı 25,12 dolar/ons seviyesinden tamamlayan beyaz maden hanesine yüzde 0,4 kaybı yazarken, 100 günlük ortalamanın altında işlem görmeye devam ediyor. Gümüş 25,40 dolar/onsun üzerinden yeniden tutunmayı başarırsa yukarı yönlü hareketine geri dönebilir.

 

Platin dünkü seansta yeşil kapanışıyla dikkat çekerken, üst üste ikinci seansı da artıda kapatmış oldu. 1142 dolar/ons seviyesinden kapanış yapmayı başaran platin önceki güne kıyasla yüzde 0,7 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum ise diğer kıymetlilerden ayrışamayarak kırmızıda bir seansı geride bıraktı. 2319 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan paladyum önceki güne kıyasla yüzde 0,8 değer kaybıyla seansı kapattı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasasının haftanın ilk işlem gününde yüksek işlem hacimli bir seans geride kaldı. Alıcıların iştahlı olduğu seansta, altın işlemeleri dünya fiyatlarının üzerinde 3,00-4,00 dolar/ons pirimle gerçekleşti. Borsa İstanbul’da toplamda 4.233 kg altın, 9.355 kg gümüş işlemiyle seansı tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı