Piyasalar bir taraftan sıkılaşan FED söylemlerine karşın pozisyon almaya çalışırken, diğer taraftan virüsün yeni varyantına karşı kaygı fiyatlaması içinde hareket ediyor. Altın ise bu iki gelişme arasında kendine yön bulmaya çalışıyor. Dünkü seansa 1774 dolar/ons seviyesinden başlayan sarı maden, diğer kıymetlilerden ayrışarak artıda kapatmayı başardı. Dün ilk omikron vakası ABD’de ortaya çıkmasının ardından, piyasalar risk off moduna geçerek hisse senedi önderliğinde birçok üründe yatış yönlü pozisyon aldı. Altın ise bu ortamda güçlü kalmaya çalışarak seansı 1782 dolar/onstan tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,4 kazanç yazmış oldu.

 

Gümüş dünkü seansı da kırmızıda kapatırken, iki ayın en düşük seviyesine kadar geri çekilerek seansın en düşük seviyesini kaydetti. 22,83 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, seans boyu satıcılı seyir izleyerek 22,18 dolar/ons seviyesine kadar geri çekildi. Seansı 22,33 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden, yüzde 2,2 kayıp yazmış oldu.

 

Platin dünkü seansı da kırmızıda kapatırken, 920 dolar/ons seviyesinden tutunma çabası devam ediyor. 924 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, seansı 927 dolar onstan tamamlayarak yüzde 0,3 kaybı hanesine yazmış oldu.

 

Paladyum dünkü seansı altınla birlikte artıda kapatmayı başarırken, mütevazı bir kazançla seansı tamamladı. 1727 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1735 dolar/onstan yüzde 0,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta satıcıların baskın olduğu işlemler devam ederken, işlemler dünya fiyatların altında -1,00 usd/onsla gerçekleşti. Toplamda 703 kg altın, 3.927 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı