Piyasalar FED toplantısına kitlenmişken altın pozitif hareket içerisinde olduğu seanslara devam ederken, altın son iki ayın zirvesine döndüğü bir seansı geride bıraktı. 1843 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, Rusya Ukrayna arasındaki gerginlik altına olan talebi artırmaya devam ediyor. Dünkü seansta 1853 dolar/ons seviyesine kadar uzanan sarı maden seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Seans sonunda 1848 dolar/onstan dengelenen sarı maden bu akşam gerçekleşecek FED toplantısı öncesi yüzde 0,3 kazançla seansı tamamlamış oldu.

Gümüş dünkü seansı da kırmızıda kapatırken, üst üste üçüncü günü de kayıpla tamamlamış oldu. 23,98 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 23,81 dolar/onstan günü tamamladı ve yüzde 0,7 kaybı hanesine yazmış oldu.

Platin dünkü seansta yatay bir kapanış yaparken, 1000 dolar/onsun üzerinde kalma çabası sürüyor. 1027 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 1026 dolar/ons seviyesinden günü tamamladı ve önceki güne kıyasla 1 dolarlık kayıpla seansı tamamladı.

Paladyum Rusya Ukrayna arasındaki gerginlik dolayısıyla pozitif seyretmeye devam ederken, altı günlük rallisi sürüyor. 2138 dolar/ons seviyesinden güne başlayan paladyum,2186 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2,3 kazanç yazmış oldu.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, dünkü seansta da işlemler 3 dolar/onsla gerçekleşti.  Hacim açısından ortalama sayılacak bir gün geride kalırken toplamda 1830 kg altın işlemiyle gün tamamladı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı