Altın dünkü seansta 1750 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son iki buçuk ayın en düşük seviyesini kaydettiği bir seansı geride bıraktı. 1778 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu satıcılı bir seyir içerisinde hareket etti. Güçlenen dolarla birlikte altın üzerinde baskıda artmaya da devam ediyor. Dünkü seansta 92 seviyesinin üzerine dönen dolar endeksi altının güç kaybetmesine sebep oldu. Virüsün yeni varyantlarının çıkmasına rağmen, aşılama tarafındaki hızın devam ediyor olması piyasaları ayakta tutmaya devam eden önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. Özellikle aşı şirketlerinin yeni varyantlara karşı aşıların koruyuculuğunu sürdürüyor olduğunu açıklaması, altını daha da aşağı çekti. Dünkü seansı 1761 dolar/onstan tamamlayan sarı maden, günlük bazda yüzde 1’e yakın değer kaybıyla seansı tamamladı.

Gümüş de kırmızıda bir günü geride bırakarak dört seans günün ardından kayıp yaşamış oldu. 26,09 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 25,75 dolar/onstan seansı kapatarak, yüzde 1,3 değer kaybı yaşamış oldu.

Platin ise yüzde 2,3 değer kaybıyla birlikte günün en çok değer kaybeden kıymetli madeni oldu.1094 dolar/ons seviyesinden güne giriş yapan platin, 1069 dolar/onstan seansı tamamladı ve son bir haftadaki kazançlarının tamamını geri vermiş oldu. 

Paladyum ise günü en az hasarla atlamayı başaran kıymetli maden olurken, 2600 dolar/onsun üzerinde tutunmayı başarıyor. 2691 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2685 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 0,2 değer kaybıyla seansı tamamladı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 0,50- 1,00 dolar gerçekleşti. Toplamada 1.248 kg altın, 2.324 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı