Altın dünkü seansta toparlanma yönünde hareket ederek ikinci günü de yeşilde kapatmayı başardı. 1770 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans boyu yukarı doğru gitme arzusuyla işlem görmeye çalışsa da kazancı sınırlı kaldı. 1776 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden, yüzde 0,3 kazancı hanesine yazdı. Bugün ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi piyasalar açısından oldukça yön verici olacak. İstihdam piyasasındaki güçlü toparlanma altını baskılamasını beklenirken, olası bir zayıf görünümde altının yukarı gitme arzusu tetiklenebilir.

Gümüş ise yukarı gitme arzusuyla başladığı günü seans sonuna taşıyamayarak, günü kırmızıda kapattı. 26,12 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, 26,40 seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Ancak seans sonuna kadar bu seviyede kalmayı başaramayan gümüş, 26,03 dolar/ons seviyesinden kapanışı yaparak önceki güne kıyasla yüzde 0,4 kaybı hanesine yazdı.

Platin günü yeşilde kapatmasının yanı sıra günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. 1085 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayan platin, yüzde 1 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum önceki günkü güçlü kazanımın ardından dünkü seansı kırmızıda geçirerek değer kaybı yaşadı. 2783 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 2769 dolar/ons seviyesinden seansı tamamladı ve yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarının üzerinde 0,50- 1,00 dolar gerçekleşti ve düşük hacimli bir geride kaldı. Toplamada 608 kg altın, 1.699 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

Kaynak TROY
Hibya Haber Ajansı