Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul’da devam eden 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne ilişkin sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Afrika ile iş birliğini güçlendirmeyi çok boyutlu dış politikamızın en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye, bölge ülkeleri ile ekonomik, ticari, siyasi, kültürel ve askeri ilişkilerini geliştirmeye önem vermektedir.  Türkiye’nin Afrika politikası ortak çıkarlara ve karşılıklı güvene dayanmaktadır.

Afrika’yı siyasi, ekonomik, eğitim, ulaşım, altyapı, güvenlik alanlarında destekleyen ülkemiz, Kıta’nın öz kaynaklarının bölgenin geleceği için kullanılması gerektiği inancıyla hareket etmektedir. Afrika’nın istikrarına ve kalkınmasına önem veren ülkemizin izlediği politika aynı zamanda dünyaya bir model sunmaktadır. Cumhurbaşkanımızın, “Daha adil bir dünya mümkün” çağrısının en somut örneklerinden biri; Afrika ile birlikte attığımız ortak adımlarımızdır.

Bölgenin istikrarı ve değer merkezli politikamızla, 2008’den bu yana Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ni düzenliyoruz. İş dünyamızın yatırımları, Dışişleri Bakanlığımız, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, YTB, Maarif Vakfı ve Kızılay’ın faaliyetleri sayesinde bölgenin istikrarına katkı sunmaya devam ediyoruz. Yüksek potansiyelimizle ticaret hacmimiz, 50 milyar dolar hedefiyle ile taçlanmış durumdadır. Türkiye’nin ikinci yüzyılında, Afrika ile ilişkileri güçlendirmek stratejik hedeflerimiz arasındadır.Bu çerçevede, İstanbul’da devam eden 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’nin iş birliğimizi derinleştireceğine, bölgenin istikrarına katkı sağlayacağına inanıyoruz"
Hibya Haber Ajansı