Arap Birliği Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik işlediği son suçları ve saldırganlıkları araştırmak üzere Salı günü Arap dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Hosam Zaki konuya ilişkin açıklamasında, bazı Arap ülkelerinin sanal toplantının Filistin'in talebi üzerine yapılması yönünde oy kullandığını söyledi.

Bakanlar, İsrail işgal güçlerinin El-Kuds'taki Filistinlilere karşı işlediği suçlar, saldırganlıklar ve ihlaller hakkında, El-Kuds'taki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayanların zorla yerlerinden edilmesi de dahil olmak üzere görüşmeye hazırlanıyor.

Mısır, Cuma günü El Aksa Camii'nin basılmış fırtınasını ve İsrail polisinin Filistinli ibadet edenlere yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail makamlarını Filistinli sivillere gerekli korumayı sağlayarak ve dini vecibelerini yerine getirme haklarına saygı göstererek uluslararası hukuka göre sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Bakanlık ayrıca İsrail'i, en kutsal üçüncü Müslüman mabedi olan El Aksa'nın kutsallığını ve kutsal Ramazan ayını ihlal eden her türlü eylemi durdurmaya çağırarak, İsrail'in El Kuds'un Arap, İslami ve Hristiyan kimliğini değiştirme ve tarihi ve yasal statüsünü yok etme girişimlerini reddettiğini ifade etti.