SİVİL DÜŞÜNCE - ÖZEL HABER

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 021 yılı için geçerli olacak asgari ücret miktarı duyurdu. 

Bakan Selçuk, "Salgın ülkemizde de çalışma hayatını derinden etkiledi. 23 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneğini yapmış olduk. Asgari ücret çalışması 15 kişilik bir komisyonla yapılmakta. İşçi ve işveren tarafının teklifleri değerlendiriliyor. İşçilerimizi ve işverenlerimizi koruyarak çalışma barışını güçlendirmeyi temel önceliğimiz olarak görmekteyiz.'' dedi. 

2021 yılı için geçerli olacak asgari ücretin yüzde 21.56 artışla AGİ dahil 2 bin 825 TL olacağını açıkladı. Brüt asgari ücret ise 2021 yılı için 3 bin 577 lira 50 kuruş olarak belirlendi. 

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Karara muhalif kalıyoruz, katılmıyoruz" derken, işveren temsilcisi Özgür Burak Akkol ise zam oranının enflasyonun 7 puan üzerinde olduğunu belirtti. 

İşçi kesimi karara itiraz etti

Komisyonda işçi kesiminin temsil eden Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, "Karara muhalif kalıyoruz, katılmıyoruz. Belirlenen net asgari ücret yetersizdir, işçilerin beklentilerini karşılamaktan uzaktır." dedi.

İşveren kesimi karardan memnun

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, "Zorlu bir süreci tecrübe ettik. Bu durum en başla çalışan kesim, işçiler için zor aynı zamanda işveren için de zor. Enflasyonun 7 puan üzerinde bir refah payıyla asgari ücrete karar verilmiş oldu" dedi. 

CHP'li belediyeler asgari ücret açıklamasını tanımadı

CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Beldiyesi belirlenen asgari ücreti tanımayarak çalışanlarına 3.100 TL maaş ödeyeceklerini açıkladılar.