Atilla Peker'in ifadesi: 

1996 yılında kardeşi Sedat Peker'in kendisini arayıp Ankara'ya gelmesini istediğini söyleyen Atilla Peker, kardeşi ve Korkut Eken ile bir otelin lobisinde görüştüklerini söyledi. Eken'in kendilerine KKTC'de Türkiye'ye karşı terör unsuru çalışanlar olduğunu ve bu kişilerin öldürülmesi gerektiğini söylediğini iddia etti.
Eken'in Kutlu Adalı adını telaffuz etmediğini anlatan Atilla Peker, bu görüşmenin ertesi günü Kıbrıs'a uçuş gerçekleştirdiklerini söyledi. Uçuş sırasında Eken'in yanında bulunan birçok kimlikten "Mustafa" kimliğini kullandığını belirtti. Korkut Eken'in de yanında 'bond' tipi ağır bir çanta taşıdığını detaylı olarak aktardığı öğrenildi.
Korkut Eken ile Lefkoşa'daki Sivil Savunma Şube Müdürlüğü'ne gittiklerini belirten Atilla Peker, Alay Sorumlusu Yarbay Enver Topuz ve Galip Mendi ile görüştüklerini söyledi. Eken'in kendisinden burada boş bir odaya gitmesini istediğini anlatan Peker, "Ankara'dayken bana silah verdi. Silah üzerimdeydi. Bana ikinci bir silah verdi. Silahın üzerinde susturucu takmayı da öğretti.'' dedi.

Akşam saatlerinde Eken ile Lefkoşa'da bir evin içini ve bahçesini seyrettiklerini söyleyen Peker, " Ertesi gün öğlen yine evin etrafını gözetleme amaçlı turladık. Kıbrıs'a vardığımızın üçüncü günü ise Türk Birliği'nin olduğu Piyade Alay Komutanlığı'na gittik. Eken, bir aracın plakasını buradaki komutana vererek aracın Alay Komutanlığı'nın önünde durdurulup bekletilmesini istedi. Bir müddet sonra görevliler aracı durdurdu. Biz de komutanlığın bahçesinden hızlı adımlarla dışarı çıktık. Araçta bulunan şahsı buradaki askerler Alay Komutanlığı'nın bahçesinin içerisine aldıklarını ve etrafını çevrelediklerini görünce tekrar komutanlığın içine girdi’’

Korkut Eken biz o işi hallettik

"Korkut Eken ziyarete geleceğini söyledi. Ben de cezaevinden hastaneye gitme bahanesi ile araç ayarlayıp ring halinde Eken'in bulunduğu otele gittim. Lobide kardeşim Sedat Peker, Korkut Eken ve tanımadığım 2 kişi vardı. Bu arada ben cezaevindeyken Korkut Eken'le görüşmeden önce basında Lefkoşa'da bir gazetecinin susturuculu silahla öldürüldüğünü duydum. Eken'in yanına gidince otelde bana 'bak seninle gittiğimiz o olayı hallettik' dedi. Basında duyduğum gazetecinin Eken'le gidip döndüğümüz kişi olduğunu bu şekilde öğrendim" dedi.
Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında KKTC adli makamlarıyla yazışmalar yapıldı. Bu yazışmanın detaylarında Kıbrıs'tan Kutlu Adalı cinayetine ilişkin dosyaya ilişkin tüm belgelerin onaylı suretleri istendi. Failin cinayet dosyasının faili olup olmadığı, failin tespit edilip edilmediği, yargılama yapılıp yapılmadığı gibi dosyanın tamamı istendi. Ayrıca konuyla ilgili tazminat davası, uluslararası bir dava olsun ya da olmasın, Kıbrıs yargı makamları tarafından yanıtlanması istenen sorular arasında yer alıyor.

Atilla Peker, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.