Haftanın ilk işlem gününde piyasaların takip edeceği önemli bir veri yok, haftanın geri kalanında ise Avrupa ve ABD’de açıklanacak olan enflasyon rakamları belirleyici olacak. Avrupa Merkez Bankası yeni stratejilerini Temmuz toplantısında uygulamaya koyacaklarını açıklarken Temmuz toplantısında olası politika değişikliğine de işaret etti.

• EURUSD paritesi yeni haftaya sakin başladı ve yatay hareketle 1.1875 seviyelerinden işlem görmekte. 1.19 seviyesi kısa vadeli takip edilecek ilk direnç noktası olsa da 1.20 seviyesinde kesişen 100 ve 200 günlük ortalamalar yukarı yönlü hareketin önünde güçlü direnç bölgesini oluşturuyorlar.

• Dolar endeksinde de dikkate değer bir değişim yok ve 92 seviyesinin üzerindeki seyrine devam ediyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri arasında ise ZAR %1’e yakın kayıpla dolara karşı en çok değer kaybeden konumunda. Ülkedeki vaka sayılarına paralel olarak kısıtlamaların uzatılması ZAR üzerinde baskı yaratıyor. 14.36 ve 14.86 seviyelerinde bulunan 100 ve 200 günlük ortalamalar USDZAR için önemli direnç noktaları olarak öne çıkıyor.

• Altın hafif satıcılı işlem görse de $1800 desteğinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. $1790 seviyesindeki 100 günlük ortalama takip edilecek önemli bir destek noktası olarak öne çıkıyor.

 

Kaynak İş Yatırım

Hibya Haber Ajansı