Pan-Avrupa Stoxx 600 Endeksi, yüzde 1,33'lük bir kazanç ile kapattığı Ağustos ayının ardından, yeni güne yüzde 0,25 düşüşle başlarken, madencilik ve petrol ve gaz hisseleri yüzde 1'den fazla geriledi, medya hisseleri ise yüzde 0,5 değer kazandı.

Piyasalar Federal Rezerv'in Eylül ayında faiz indirimlerine başlayacağını fiyatladı ve merkez bankasının bir sonraki toplantısı 17-18 Eylül olarak belirlendi.

Bu hafta aralarında satın alma yöneticileri endeksi, fabrika siparişleri, işsizlik başvuruları, tarım dışı istihdam ve işsizlik oranının da bulunduğu çok sayıda ABD verisi açıklanacak.

Avrupa'da, İngiliz Perakende Konsorsiyumu tarafından açıklanan veriler, toplam satışların Ağustos ayında yıllık yüzde 1,0 arttığını gösterdi - 2023'ün aynı ayındaki yüzde 4,1'lik büyümeden daha ılımlı. Gıda satışları Ağustos ayına kadarki üç aylık dönemde yıllık bazda yüzde 2,9 artarken, gıda dışı satışlar yüzde 1,7 düştü.

ABD piyasaları Pazartesi günü İşçi Bayramı tatili nedeniyle kapalıydı, ancak tüccarlar güçlü ancak dalgalı bir Ağustos ayının ardından kendilerini potansiyel olarak zorlu bir ay için hazırlarken hisse senedi vadeli işlemleri Salı günü düştü.

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Güney Kore'nin Mart 2021'den bu yana yıllık bazda en düşük seviyesine gerileyen Ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirmesiyle gece boyunca çoğunlukla yükseldi.

Hibya Haber Ajansı