Adana'nın Çukurova ilçesinde bazı firmaların yurt dışından ithal ettiği plastik çöpleri yol kenarına dökerek ateşe verdikleri tespit edildi. 

Mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılanan çevre felaketiyle ilgili açıklama yapan uzmanlar "Çöp ithalatı acilen yasaklanmalı. Böyle giderse Avrupa'nın çöpü çevre ve insan sağlığına ciddi boyutta zarar verecek" dedi.

Geri dönüşüm firmaları tarafından ithal edilen çöpler gerekli işlemleri yaptıktan sonra geri dönüştürmek yerine mahallede bulunan tarım arazilerine yakın yol kenarlarına dökerek yakıyor.

Mahalle sakinleri 2018'den bu yana ilk etapta yakılan çöplerin ülkeye ait olduğunu düşündüklerini fakat çöplerin üzerindeki markalara dikkatli baktılarında ise Alman, İngiliz ve diğer Avrupa ülkelerine ait markalardan olduğunu görünce duruma daha da şaşırdıklarını belirtti.

Plastik çöplerin ithal edilecek çöpler olamayacağını dile getiren uzmanlar, çöp ithalatı yapan firmaların öncelikle Türkiye'de plastik çöpleri geri dönüştürme adına çalışmaları gerektiğini ifade eediyorlar.