Emirates yolcuları artık seyahatlerinin başından itibaren fiziksel belgesiz doğrulamayı kullanabilir.

Bu öncü hareket, seyahat prosedürlerini kolaylaştıracak, bekleme sürelerini azaltacak ve yolcular için daha fazla verimlilik ve rahatlık sağlayacak.

Dubai, COVID-19 testi ve aşılama ile ilgili yolcu tıbbi kayıtlarının bol miktarda dijital doğrulanmasını sağlayan dünyadaki ilk şehirlerden biri olacak.

Emirates ve Dubai Sağlık Otoritesi (DHA), BAE'deki yolcular için test ve aşılama ile ilgili COVID-19 tıbbi kayıtlarının çeşitli dijital doğrulamasını başlattı.

Dubai'de PCR testi yaptıran Emirates yolcuları, isterlerse fiziksel COVID-19 PCR test raporları göndermeden check-in yapabilecekler. Ek olarak, Dubai'deki bir DHA sağlık merkezinde COVID-19 aşısı olan yolculardan, uçuş için check-in sırasında COVID-19 PCR test sonuçlarıyla birlikte belgelerini güncellemeleri istenebilir. Yeni uygulama prosedürleri, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndan seyahat eden yolcular için işlem sürelerini daha güvenli ve daha hızlı hale getirecek. Bu bilgiler daha sonra hedef ülkenin giriş gereksinimleri ile eşleştirilecektir.

Özellikle, Emirates yolcularının varış ülkesindeki COVID-19 giriş şartlarına ilişkin bilgileri işlenecektir. Check-in tamamlandığında, COVID-19 tıbbi kayıtlarıyla ilgili bilgiler Emirates sistemlerinden derhal silinecektir.

Emirates ile Dubai Sağlık Otoritesi arasında imzalanan Mutabakat Zaptı'nın üzerinden iki aydan kısa bir süre sonra, bu entegrasyon yaz ve eyalet sağlık otoritesi arasında türünün ilk örneğidir. Dubai, COVID-19 testi ve aşılama ile ilgili yolcu tıbbi kayıtlarının bol miktarda dijital doğrulanmasını sağlayan dünyadaki ilk şehirlerden biriydi.

Emirates'in Baş Operasyon Sorumlusu Adel Al Redha, "BAE hükümetinin büyük desteği ile BAE, teknoloji ve dijital uygulamaların kullanımında önde gelen ülkelerden biridir" dedi. Bu çalışma hükümetin vizyonuyla uyumludur ve Emirates olarak, ilgili belgeleri işçiye daha güvenli ve verimli bir şekilde göndererek havacılık endüstrisinde DHA ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Yolcuların seyahatlerini kolaylaştırmak için Dubai Sağlık Otoritesi ile yapılan bu ortaklık benzersizdir ve yakın gelecekte daha fazla araştırma için ilk adımdır. Bu adım aynı zamanda Dubai'deki tüm hizmet unsurlarında dijital çözümler sağlamaya yönelik satın alma yaklaşımımızın bir göstergesidir. "

DHA Ortak Kurumsal Destek Hizmetleri CEO'su Ahmed Al Nuaimi şunları söyledi: “Dubai Sağlık Otoritesi (DHA), hasta rahatlığını kolaylaştırmak ve sağlık hizmetlerinin sunumunu daha da hızlandırmak için güçlü bir şekilde kağıtsız sağlık hizmetlerine yöneldi. COVID-19 salgınından dijital sağlık hizmetleri. Hizmetleri uyguladık ve tanıttık. Bugün böyle öncü bir entegrasyona ulaştık. Bu, gerekli tüm COVID-19 tıbbi kayıtlarını yazmak için doğrudan iletişimin rahatça seyahat etmesini ve sıraya girmesini sağlamak içindir. "

Dubai Sağlık Otoritesi BT Direktörü Kleitham Ali Al Shamsi, DHA'nın sağlık hizmetleri teknolojisine stratejik olarak yatırım yaptığını ve faaliyet gösterdiğini, ancak sağlık sektöründe değil seyahat endüstrisinde önemli avantajlara sahip olduğunu vurguladı: size güvenli, kolay ve etkili bir şekilde yardımcı olmayı destekliyor. COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana DHA, Dubai'deki COVID-19 testlerinden geçen tüm laboratuvarları DHA'nın Salgın Yönetim Sistemine bağlamak için yorulmadan çalıştı ve bu entegrasyon, Emirates Havayolu ile bu tür bir entegrasyonu geliştirmemize yardımcı oldu. "

Emirates'in Dubai Sağlık Otoritesi ile işbirliği, seyahatlerini güvenli ve kolay hale getirmenin yanı sıra yolcularına daha keyifli bir deneyim sunarak mevcut seyahat ihtiyaçlarını karşılamanın başka bir yoludur. Emirates, uluslararası seyahatleri canlandırmak ve teşvik etmek için en iyi uygulamaları hayata geçirdi. Önümüzdeki aylarda, dijital doğrulama kapsamındaki bir sonraki, IATA Travel Pass'teki sağlık kaydı güvenli entegrasyonunu içerecek.

PCR testleri veya aşılar için Dubai dışındaki check-in sırasında seyahat belgelerini fiziksel olarak sunulması gerekiyor.