Raporda, bakanlığın Mısır'ın "Gazze Şeridi'nde dökülen kanı durdurmak ve askeri operasyonları sonlandırmak" için müzakerelere liderlik etme çabalarına övgüde bulundu.
Bahreyn Dışişleri bakanlığın sorunu çözme yönündeki uluslararası çabaları sürdürmenin ve kalıcı barışı tesis etmek için iki devletli çözüm yolunda çalışmanın önemli olduğunu da belirtti.
Gazze Şeridi'ni kontrol eden milisler olan İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes, Filistin’i vuran ve sayısız ölümlere sebep olan İsrail roketlerinden korunmak zorunda bırakan 11 günlük ölümcül çatışmaların ardından Cuma günü erken saatlerde yürürlüğe girdi.
AFP gazetecileri, ateşkesin başlamasından sonraki dakikalarda Gazze sokaklarında arabaların kornalarını çalması ve bazı silahların havaya ateş etmesiyle kutlamalar duyulduğunu belirtirken, işgal altındaki Batı Şeria'da da neşeli kalabalıkların sokaklara döküldüğünü belirtti.
İsrail'de gelen Hamas roketleri konusunda uyarıda bulunulamazken, ateşkes Cuma gününün ilk saatlerinde devam ediyor gibi görünüyordu.
Gazze'nin en güçlü ikinci silahlı grubu olan İslami Cihad'ı da kapsayan Mısır'ın aracılık ettiği ateşkes, 10 Mayıs'ta patlak veren kanın kök salmasını önlemek için artan uluslararası baskının ardından kabul edildi.