Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.
Aliyev toplantıda, "Ulaştırma sektörü her zaman gündemimizin ön sıralarında yer aldı. İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra önemi arttı." dedi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Bakan Karaismailoğlu başkanlığındaki Türk heyeti, Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü. Türk heyetinin ziyaretinin başarılı geçeceğini ifade eden Aliyev, denizcilik sektörünün her zaman gündemlerinin başında olduğunu belirtti.
Aliyev, Karabağ Savaşı'na da değinerek, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun ortak yapımı ayrı bir önem taşıyor. Bildiğiniz gibi burası Doğu-Batı koridorunun önemli bir parçası. Bu koridordan geçen kargo hacmi son yıllarda arttı, "Zangazur koridoru üzerinde çalışıyoruz. Uluslararası olarak buna Zangazur koridoru deniyor. Bu, Türkiye ile Azerbaycan arasında yeni bir bağlantı sağlayacaktır."
"NAHÇİVAN ARAZİSİ ÜZERİNE YENİ BİR KORİDOR YAPACAĞIZ"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tüm projelerin tek tek hayata geçirileceğini belirterek, "Demiryolu üzerinde de çalışıyoruz ve Cumhurbaşkanı'na bilgi verdik. Özellikle Nahçıvan-Kars tren yolu arasındaki projelerimizi tamamladık" dedi. Bakan Karaismailoğlu, görüşmenin sonunda ortaklaşa demiryolunu Aliyev'e takdim etti.