Karaismailoğlu, bütün çalışma arkadaşlarının teyakkuz halinde olduğunu ve süreci devam ettireceklerini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul’da incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.  Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde karla mücadele çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, dün Avrupa yakasının özellikle batı kesiminde oldukça yoğun bir kar yağışı ve tipi görüldüğünü söyledi. 

“Yoğun bir gece geçirdik ve yolda mahsur kalan vatandaşlar sıkıntılı süreç yaşadı” diyen Karaismailoğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü olarak Türkiye genelindeki 68 bin kilometre yol ağındaki çalışmaların devam ettiğini aktardı. 4 bin 700 kilometrelik İstanbul Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki yol ağında da çok özverili bir çalışma yapıldığını vurgulayan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Özellikle Mahmutbey Kavşağı ile Hadımköy Kavşağı arasında yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle trafik maalesef önemli bir zaman durdu. Yassıören ile Çatalca arasında da yine yolda terk edilmiş araçlar nedeniyle sıkıntılar yaşadık. Trafik kısmen de olsa şu an işliyor. Ancak Mahmutbey-Hadımköy ve Yassıören-Çatalca arasındaki terk edilmiş araçların kaldırılması süreci devam ediyor" dedi. 

 

KÖPRÜLERDEN OTOMOBİL GEÇİŞİNE İZİN

Boğaziçi Köprüsü (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden saat 13.00 itibarıyla otomobillerin geçişine izin verdiklerini belirten Karaismailoğlu, ağır vasıtalar için biraz daha beklemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Hasdal Kavşağı ve Mahmutbey Kavşağı yönüne şu an için trafik verilemeyeceğini dile getiren Karaismailoğlu, terk edilmiş araçların kaldırılması gerektiğini kaydetti. 

Hava yolunda hareketlenmenin başladığının altını çizen Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul arasında hızlı trenin çalıştığını, hiçbir sıkıntının yaşanmadığını dile getirdi. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, "Marmaray, dün gece olduğu gibi bu gece ve yarın gece de ücretsiz olarak sabaha kadar vatandaşlarımıza hizmet edecek" diye konuştu. 

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karayollarındaki özverili çalışmanın devam edeceğine vurgu yapan Karaismailoğlu, bütün çalışma arkadaşlarının teyakkuz halinde olduğunu ve süreci devam ettireceklerini söyledi. Karaismailoğlu, "Dünkü kadar olmasa da zor iklim koşulları devam edecek. O yüzden olağanüstü hal devam ediyor bizim tarafımızda ve teyakkuz hali devam ediyor. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bu sürecin de üstesinden geleceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Hibya Haber Ajansı