Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a yaptığı açıklamada ev içi bulaşın çok arttığına dikkat çekerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. 

Bakan Koca, "Ramazan'da, 'İşyerleri kapatılacak' kararı alınırsa çok kişi geçim sıkıntısı çeker. Özellikle de küçük esnaf bu konuda tedirgin" sözlerine ise Koca, "Biliyorum. Haklılar... Ama Kovid-19 tablosu da bildiğiniz gibi... Ürkütücü... Ramazan ayı ile ilgili kuralları ve olması gerekenleri Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler" dedi.

Mutasyonlu virüsün bulaşıcılığının arttığına dikkat çeken Koca, "O nedenle de öncelikle yakın temasın ve hareketliliğin azaltılması gerekiyor.  Bunları azaltmadığımız sürece, bu mutant, çok daha kısa sürede, çok yoğun bulaşabiliyor. Aman dikkat edelim. Kurallara uyalım. Uyarılara kulak verelim" dedi.

Maske-mesafe-hijyen üçlüsüne de dikkat çeken Koca, "Sırası gelen aşı olmalı, mutlaka, çok önemli. İkisini birlikte götürmeliyiz: Aşı ve önlemler... Maske, mesafe, temizlik... Kurallara uyum" dedi.