Koronavirüs Bilim Kurulu'nun Covid-19 salgınının önlenmesine yönelik önerilerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan tam kapatma kararının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özel kreşler ve çocuk kulüpleri tam kapanma döneminde çalışmaya devam edin. taleplerini dikkate alarak değerlendirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, İçişleri Bakanlığı'nın 26 Nisan 2021 tarihli genelgesi uyarınca zorunlu kamu hizmetlerine devam edenlerin üretim, güvenlik, sağlık, sağlık gibi bazı çalışma alanlarından muaf tutulduğunu hatırlattı. Sosyal hizmet, “Bu kapsamda, kısıtlamalardan muaf olanların çocuklarının bakım ve gözetim ihtiyaçlarının güvenli bir ortamda sağlanmasını sağlamak amacıyla, faaliyetlerine dönem boyunca devam etmesine karar verilmiştir. denetimli özel kreşlerin ve gündüz bakım merkezlerinin ve özel çocuk kulüplerinin tamamen kapatılması ”.

Bakan Yanık, daha önce valiliklerin verdiği izin doğrultusunda bu kuruluşlarla ilgili yerel düzeyde karar alınabileceğini kaydetti. Yanık, Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Kılavuzunda, faaliyetlerini tam kapanma süresi boyunca sürdürecek 2.310 özel gündüz bakım merkezi ve özel çocuk kulüpleri ile ilgili olarak belirlenen tedbirler ve Kovid'in uygulanmasına da değindi. Bakanlık tarafından daha önce yayınlanan 19 tedbir.

 

Hibya Haber Ajansı