Bakan Yanık, hanehalkının tamamen kapanma döneminde desteklenmesi amacıyla 'Tam Kapatma Sosyal Yardım Programı' adı altında yeni bir yardım programı başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda yardımın yapılacağını ifade etti. Salgın nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen haneler için de bir başvuru gerekmeyebileceğini belirtti.

Tam Kapatma Sosyal Yardım Programı ile 2 milyondan fazla haneye ulaşacaklarını belirten Bakan Yanık, yazılı olarak şunları söyledi:

“Önceki Sosyal Destek Programımız için bizi e-Devlet üzerinden aldık. Daha önce e-devlet üzerinden başvuran ve ihtiyacı olan SYDV'lerimizin belirlediği 2 milyondan fazla haneye hane başına 1.100 TL “Tam Kapatma Sosyal Yardım Programı” ödeyeceğiz.

Bakanlık, e-devlet uygulamalarında banka hesap bilgilerine ve diğer banka hesaplarına, başvurularında banka hesabı bilgisi olmayanlar için PTT kartlarına destek ödemesi yapılacağını belirtti. 

Banka hesap bilgilerinin olmaması ve PTT kartının kullanılmaması durumunda, güvenlik ödemeleri Ramazan'a kadar konutlarına teslim edilecektir. Ayrıca 2022 sayılı Kanun kapsamında yaşlı ve engelli aylıkları için Tam Kapanış Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile aynı para ödemeleri yapılacaktır.

Bakan Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın "Sosyal Yardım Sorgulama" mesaj bölümünden Tam Kapanış Sosyal Yardım Programı'nın doğru tohumunun e-Devlet kapısı üzerinden kontrol edilebileceğini hatırlattı.

Öte yandan Bakanlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından desteklenen diğer hanehalklarına desteği sürdürmek için 183 milyon lira daha tahsis edecek.